Consulaat-Generaal van België in Hong Kong
Home Consulaire diensten Bewijs van goed gedrag en zeden / Certificate of No Criminal Conviction / Certificate of Criminal Record

Bewijs van goed gedrag en zeden / Certificate of No Criminal Conviction / Certificate of Criminal Record

Aanvraag in België - Bewijs van Goed Gedrag en Zeden

Het Consulaat-Generaal is niet bevoegd om een Bewijs van Goed Gedrag en Zeden af te leveren voor een periode waarin u in België verbleef. Als u in het buitenland woont en een uittreksel uit het Belgisch strafregister wil aanvragen, moet u de aanvraag per e-mail sturen naar de Federale Overheidsdienst Justitie, dienst Centraal Strafregister.

U vindt de nodige informatie op deze website: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Diensten_in_het_buitenland/uittreksel_strafregister

Aanvraag in Hong Kong - CNCC

Het Hong Kong Police Department kan een Certificate of no Criminal Conviction (CNCC) afleveren voor de periode van uw verblijf in Hong Kong.  

In principe kunnen alleen burgers van Hong Kong een CNCC aanvragen. Buitenlanders die een CNCC willen aanvragen voor de periode van hun verblijf in Hong Kong moeten samen met hun aanvraag een brief van het Consulaat-Generaal voorleggen. Om de brief aan te vragen dient u een kopie van uw paspoort en HKID door te sturen, met de reden waarom u een CNCC wil aanvragen.  Deze aanbevelingsbrief wordt gratis afgeleverd.

Met die aanbevelingsbrief kunt u zich dan aanmelden bij de bevoegde politiedienst in Wanchai. U vindt de procedure voor de aanvraag van het CNCC op de website van de politie: http://www.police.gov.hk/ppp_en/11_useful_info/cert_no_crime.html#oversea

De politie zal het document doorsturen naar het Consulaat-Generaal. Wij namen dan met u contact op.

Als u het CNCC wil voorleggen bij het Consulaat-Generaal (bij voorbeeld in het kader van een visumaanvraag) dan moet u eerst twee bijkomende stappen zetten:

  1. U moet na bekomen van het CNCC een verklaring op erewoord afleggen bij het District Office. Meer informatie vindt u hier.
  2. Na het afleggen van de verklaring op erewoord moet het CNCC worden gelegaliseerd met een apostille. Lees meer…

Aanvraag in Macau – Certificate of Criminal Record

Om een Certificate of Criminal Record te verkrijgen voor uw verblijf in Macau moet u zich wenden tot de Direcção dos Serviços de Identificação. De informatie is beschikbaar via hun website: http://www.dsi.gov.mo/certificate_e.jsp

Voor gebruik van dit document in het Consulaat-Generaal van België moet het document eerst worden gelegaliseerd met een apostille door de Direcção dos Serviços de Asuntos do Justiça (Zie: Legalisaties en vertalingen)