Consulaat-Generaal van België in Hong Kong

België in Hong Kong en Macau

Beste landgenoten,

Zoals u wellicht al informeel hebt vernomen hebben de federale en deelstaatregeringen in België beslist om niet-essentieel verkeer van en naar België te verbieden van 27 januari tot 18 april. Dat heeft uiteraard ook een impact op ons in Hongkong en Macao.

Wie zich vanuit en naar België verplaatst, moet in het bezit zijn van een verklaring op eer. De digitale of papieren verklaring op eer, waarvan het modelformulier (https://travel.info-coronavirus.be/nl/essentiele-reis)  gedownload kan worden, dient voorafgaand aan de reis, ingevuld en ondertekend worden. De reiziger dient dit bij zich te dragen gedurende de volledige reis. Naast dit document moet ook nog steeds een passagier lokalisatie formulier (https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Documents/BELGIUM_PassengerLocatorFor...) worden ingevuld en moet iedereen die in België aankomt van buiten de EU een negatieve COVID test kunnen voorleggen.

Gedurende de periode van het verbod zijn enkel essentiële reizen toegelaten. De lijst van essentiële redenen staat opgesomd op het modelformulier en op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/.

Voor reizen om professionele redenen dient ook een Business Travel Abroad-code aangevraagd te worden bij de FOD Economie, via https://bta.belgium.be/nl.

We begrijpen dat deze maatregelen voor sommigen onder ons, die reisplannen hadden in de komende weken, voor lastige situaties kunnen zorgen. Als u bijkomende vragen zou hebben kan u ons contacteren via hongkong@diplobel.fed.be of +852 2524 3111.

Met vriendelijke groeten,

Peter Robberecht
Consul-generaal van België in Hongkong en Macao

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op
hongkong@diplobel.fed.be of telefonisch op +852 2524 3111. Volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

 

U bent een Belg die onlangs naar Hong Kong of Macau is verhuisd en u wilt zich inschrijven op het Consulaat-Generaal in Hong Kong? U reist als toerist door Hongkong of Macau en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Hong Kong en Macau gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Nieuws

01 apr

Vandaag had vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès een onderhoud met de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Landsbergis. De twee ministers bespraken de bilaterale en regionale samenwerking, onder meer tussen de Benelux en de Baltische staten, waarvan zij elk het voorzitterschap bekleden. Tot slot bespraken de twee ministers verscheidene internationale kwesties die op de Europese agenda staan, met name Wit-Rusland, China en de aanpak van de COVID-19-pandemie.

30 Mar

Vandaag zat vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een virtuele ministeriële vergadering voor van de Internationale Coalitie om Daesh te verslaan. Deze bijeenkomst, in beperkt formaat, brengt de 32 Staten en internationale organisaties bijeen die het meest betrokken zijn bij deze strijd.

30 Mar

In het kader van de vijfde conferentie van Brussel over Syrië ('Supporting the future of Syria and the region'), kondigden vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir vandaag 18 miljoen bijkomende humanitaire steun aan voor de Syrische bevolking. Ze benadrukken dat een permanente oplossing voor het conflict alleen mogelijk is als alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen en opnieuw de draad van geloofwaardige diplomatieke onderhandelingen opnemen.

25 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft vandaag haar Amerikaanse ambtsgenoot Antony Blinken ontvangen op het Egmontpaleis voor een eerste bilateraal onderhoud. Beide ministers namen de voorbije twee dagen deel aan de NAVO-ministeriële. Het is het eerste bezoek van Secretary Blinken aan Europa sinds het aantreden van de regering-Biden.

23 Mar

Dit jaar viert België 120 jaar diplomatieke betrekkingen met Zuid-Korea. Op 23 maart 1901 ondertekenden België en Korea een verdrag van Vriendschap, Handel en Scheepvaart.